Pysy kyydissä

Tilaa Taksini-uutiskirje jättämällä sähköpostiosoitteesi

Käyttöehdot

Lue Taksini-sovelluksen yleiset käyttöehdot.

Päivitetty 27.1.2021

1 Yleistä

Näissä Käyttöehdoissa määritellään ne ehdot, joilla Router Group Oy tarjoaa käyttöösi verkkopalvelun, jonka kautta voit tilata taksin verkkopalvelussa määritellyllä toiminta-alueella, seurata tilauksen etenemistä, tallentaa tietoja omaan käyttäjäprofiiliisi sekä maksaa taksimatkan (”Taksini-sovellus”).

Käyttämällä Taksini-sovellusta hyväksyt nämä Käyttöehdot ja sitoudut noudattamaan niitä. Sinun tulee lukea nämä Käyttöehdot huolellisesti ennen Taksini-sovelluksen käyttöä. Taksini-sovelluksen käyttäminen edellyttää näiden Käyttöehtojen hyväksymistä; mikäli et hyväksy näitä Käyttöehtoja, ethän käytä Taksini-sovellusta.

Nämä Käyttöehdot koskevat Taksini-sovelluksen käyttöä sekä yksityishenkilöiden että yhteisöjen edustajien toimesta. Mikäli hyväksyt nämä Käyttöehdot yhteisön edustajana, vakuutat, että sinulla on oikeus edustaa tällaista yhteisöä ja hyväksyt ehdot sekä itseäsi että edustamaasi tahoa sitoviksi.

2 Palveluntarjoajan yhteystiedot

Nimi

Router Group Oy

Osoite

Konetie 33 A, 90620 Oulu

Y-tunnus

3099917-7

Puhelinnumero

040 662 3320, soittoaika arkipäivisin klo 10-15

Sähköposti

tuki@routergroup.fi

 

3 Määritelmät

Näissä Käyttöehdoissa seuraavilla isoin alkukirjaimin kirjoitetuilla termeillä tarkoitetaan seuraavaa:

Aineettomat oikeudet” tarkoittaa oikeuksia aineettomaan omaisuuteen, kuten kirjallisiin sisältöihin, kuviin, grafiikkaan, videoon, ääneen ja edellä mainittujen yhdistelmiin, sekä oikeuksia keksintöihin, menetelmiin, ideoihin ja malleihin, sekä tietotaitoa ja liikesalaisuuksia ja kaikkia muita aineettomia oikeuksia riippumatta siitä ovatko ne rekisteröintikelpoisia tai onko niitä rekisteröity.

Kuljetussopimus” tarkoittaa Kyydinvälitysyhtiön ja Käyttäjän välille syntynyttä sopimusta taksikuljetuksen ostosta. 

Kyydinvälitysyhtiö” tarkoittaa yhtiötä, joka välittää kuljetuspalveluita Taksini-sovelluksen kautta sen toiminta-alueilla.

Käyttäjä” tarkoittaa Taksini-sovellusta käyttävää luonnollista henkilöä tai oikeushenkilöä (myöhemmin myös ”sinä”).

Käyttöehdot” tarkoittaa näitä Taksini-sovelluksen käyttöehtoja.

Router Group” tarkoittaa Router Group Oy:tä, joka tarjoaa Taksini-sovelluksen.

Taksini-sovellus” on määritelty kohdassa 1 (Yleistä).

Tilaus” tarkoittaa sitovaa kyytitilausta, jonka Käyttäjä tekee Taksini-sovelluksen kautta Kyydinvälitysyhtiöltä.

 

4 Kuvaus Taksini-sovelluksesta

Router Group tarjoaa Taksini-sovelluksen, joka toimii alustana, jonka kautta voit tilata Kyydinvälitysyhtiöiltä taksikuljetuksen sekä tähän liittyviä palveluita.

Kun tilaat Taksini-sovelluksesta taksikuljetuksen, sovit sitovasta taksikuljetuksesta Kyydinvälitysyhtiön kanssa (”Tilaus”). Kun tilauksesi on vastaanotettu Taksini-sovelluksessa, tämä välitetään Kyydinvälitysyhtiölle. Kun Kyydinvälitysyhtiö hyväksyy Tilauksen, sinun ja Kyydinvälitysyhtiön välille syntyy sitova sopimus yksittäisen taksikuljetuksen ostosta (”Kuljetussopimus”). Router Group ei vastaa Kyydinvälitysyhtiön suorittamista taksikuljetuksista.

Tehty Tilaus on sitova. Tilausta ei voi peruuttaa tai irtisanoa sen jälkeen, kun Tilaus on hyväksytty.

5 Käyttäjätili ja rekisteröityminen

Taksini-sovelluksen käyttäminen edellyttää sinulta Taksini-sovelluksen lataamista sovelluskaupasta (Apple Store tai Google Play). Taksini-sovelluksen lataaminen on veloituksetonta. Sinun tulee rekisteröidä käyttäjätilisi Taksini-sovellukseen, mitä varten sinun tulee toimittaa nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Rekisteröitymisen yhteydessä voit halutessasi liittää käyttäjätiliisi yhden tai useamman luottokortin tiedot maksutapahtumia varten.

Sinun tulee vakuuttaa, että Taksini-sovellukseen antamasi henkilötiedot ovat sinun omasi, paikkansapitävät ja täsmälliset, tai että sinulla on muutoin toimivalta käyttää rekisteröimiäsi tietoja (esimerkiksi valtakirjan perusteella). Luvaton toisen henkilön henkilötietojen käyttö voi johtaa lakisääteiseen rikos- ja vahingonkorvausvastuuseen. Router Group ei vastaa Taksini-sovelluksen kautta välitettyjen tietojen oikeellisuudesta tai virheettömyydestä.

Olet vastuussa käyttäjätilisi kautta tapahtuvasta Taksini-sovelluksen käytöstä. Mikäli epäilet, että käyttäjätilisi on kolmannen osapuolen käytössä, mikäli saat virheellisesti ilmoituksia, joita sinun ei kuuluisi saada, tai mikäli saat muita tietoja, joita ei ole osoitettu sinulle, sinulla on velvollisuus välittömästi poistaa vastaanotetut tiedot sekä ottaa yhteyttä Router Groupin asiakaspalveluun tuki@routergroup.fi. Sinulla ei ole oikeutta käyttää tai tallentaa tällaisia tietoja omiin tarkoituksiisi eikä lähettää niitä eteenpäin kolmansille osapuolille.

Sinulla ei ole oikeutta siirtää käyttäjätiliäsi tai näistä Käyttöehdoista johtuvia oikeuksiasi kolmannelle osapuolelle kokonaan tai osittain.

Voit milloin tahansa muokata ja hallita sekä halutessasi poistaa oman käyttäjätilisi Taksini-sovelluksesta sekä lopettaa Taksini-sovelluksen käytön.

6 Tilauksen tekeminen

Taksini-sovelluksen avulla voit tilata taksikyydin heti tai ennakkoon. Mikäli olet sallinut Taksini-sovelluksen käyttävän sijaintiasi, Taksini-sovellus paikantaa sijaintisi automaattisesti. Tämän lisäksi voit valita sijaintisi kartalta, kirjoittaa halutun osoitteen itse tai valita osoitteen käyttäjätilillesi tallentamistasi suosikeista. Voit halutessasi valita myös autotyypin ja maksutavan (veloituksen tallentamaltasi maksukortilta tai maksun taksissa).

Kun syötät Taksini-sovellukseen matkan kohdeosoitteen, Taksini-sovellus kertoo matkan kiinteän hinnan etukäteen, mikäli olet pyytänyt hintaa etukäteen. Taksini-sovelluksen virheetön käyttö edellyttää, että toimitat Taksini-sovellukseen oikeat ja virheettömät tiedot. Käyttämällä Taksini-sovellusta hyväksyt sen, että kyytitilaukset tehdään antamasi osoitteen perusteella, eikä sinulla ole oikeutta korvauksiin, jos kyytitilaus on toimitettu väärällä osoitteella. Ymmärrät ja hyväksyt, että matkapuhelimesi tukiasema ja paikannusjärjestelmä tai solupaikannukseen perustuva paikkatieto ei välttämättä anna täysin oikeaa sijaintitietoa, minkä vuoksi sinun tulee tarkistaa Taksini-sovelluksen ehdottama osoite jokaisen tekemäsi kyytitilauksen yhteydessä.

Kun olet vahvistanut Tilauksen Taksini-sovelluksessa, voit seurata Taksini-sovelluksen karttapohjalla ajoneuvon saapumista. Sovellus lähettää sinulle myös ilmoituksen ajoneuvon saapumisesta viestillä. 

Mikäli samalla palvelualueella operoi useampi Kyydinvälitysyhtiö, tilausten välittämisessä priorisoidaan ensisijaisesti kuljetuspalvelun saatavuutta, jolloin kuljetuspalvelun saatavuus varmistetaan Kyydinvälitysyhtiöiden järjestelmistä.

Taksini sovelluksen avulla voit tilata taksipalvelun vain niillä lisäominaisuuksilla, joita sovelluksessa on mahdollisuus valita.

7 Ennakkotilaukset

Mikäli teet kyytitilauksen ennakkotilauksena vähintään 2 tuntia ennen matkan alkamisajankohtaa, Kyydinvälitysyhtiö sitoutuu huolehtimaan tilauksesi mukaisen auton haluamaasi aikaan paikalle. Tiedot tekemistäsi ennakkotilauksista tallentuvat käyttäjätilillesi Taksini-sovellukseen.

8 Maksut

Taksini-sovellukseen rekisteröityminen on ilmaista. Taksini-sovelluksen käyttö edellyttää kuitenkin datayhteyden käyttöä, joka saattaa aiheuttaa sinulle kustannuksia. Router Group voi myöhemmin lisätä Taksini-sovellukseen maksullisia lisäosia ilmoittamalla näistä erikseen Taksini-sovelluksessa.

Maksuvelvollisuutesi syntyy, kun Kyydinvälitysyhtiö on hyväksynyt tekemäsi Tilauksen Taksini-sovelluksen kautta. Taksimatkan hinta muodostuu kuljetusta matkasta ja siihen käytetystä ajasta. Myös taksimatkan vuorokaudenajalla voi olla vaikutusta taksimatkan hintaan. Taksimatkan hinta määräytyy taksipalveluita tuottavien kyydinvälitysyhtiöiden voimassaolevien hinnastojen mukaisesti. Applikaation lisäksi hinnastot ovat nähtävissä: 


Huomioithan, että mikäli sinulla on taksikyytiisi liittyen jotain erityistoiveita, Kyydinvälitysyhtiö voi periä näistä lisämaksuja voimassaolevan hinnastonsa mukaisesti

Mikäli olet valinnut kiinteähintaisen matkan, hinta on aina sitova. Kuljettajalla on oikeus valita kiinteähintaisella matkalla asiakkaan eduksi parhaaksi katsomansa reitti. Mikäli kiinteähintaisen matkan reitti muuttuu asiakkaan pyynnöstä, on kuljettajalla oikeus periä hinnaston mukainen lisämaksu uuden reitin osalta. Mikäli olet tilannut kiinteähintaisen kuljetuksen ja kuljettaja odottaa sinua lähtöosoitteessa tai matkan varrella yli kohtuullisen ajan, on kuljettajalla oikeus periä hinnaston mukainen lisämaksu odotusajasta.

Mikäli valitset maksutavaksi maksun maksukortillasi, Taksini-sovellus tarkistaa maksukorttisi voimassaolon ja tekee maksukortiltasi katevarauksen, joka puretaan heti kyydin päätyttyä. Matkan hinta veloitetaan maksukortiltasi matkan jälkeen ja kuitti lähetetään sähköpostiosoitteeseesi tai vaihtoehtoisesti kuittien hallintasovellukseen. Mikäli maksat kyydin taksissa, saat kuitin matkasta Kyydinvälitysyhtiön kuljettajalta maksutapahtuman yhteydessä. Jos maksukorttiveloitus epäonnistuu, lasku matkasta lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseesi.

Taksini-sovelluksen kautta tilatuista mutta käyttämättä jätetyistä taksimatkoista peritään kahdeksan (8) euron maksu kustakin käyttämättä jätetystä matkasta. Router Group voi veloittaa sinulta myös mahdolliset maksun perimiskulut.

Taksini-sovelluksessa voit käyttää seuraavia maksutapoja: Yleisimmät luottokortit, Likuma -taksikortti

Palveluun rekisteröidyt maksukorttitiedot tallentuvat ainoastaan mobiilimaksujen välittäjän (Checkout Finland Oy / Payment Highway Oy) järjestelmään, eikä Router Groupilla ole pääsyä maksukorttitietoihisi eikä korttitietojasi tallenneta Router Groupin omiin järjestelmiin.

9 Aineettomat oikeudet

Kaikki Aineettomat oikeudet Taksini-sovellukseen tai siihen liittyvään dokumentaatioon ja niiden osiin ovat yksinomaan Router Groupin ja sen lisenssinantajien omaisuutta. Näillä Käyttöehdoilla ei myönnetä Käyttäjälle mitään Aineettomia oikeuksia Taksini-sovellukseen.

Sinulla ei ole oikeutta yrittää millään tavalla (i) kopioida, muokata tai luoda johdannaisteosta Taksini-sovelluksesta tai siihen liittyvästä teknologiasta, tai (ii) takaisinmallintaa, purkaa, avata salausta tai muuten yrittää selvittää Taksini-sovelluksen tai siihen liittyvien teknologioiden tai niiden osien lähdekoodia, (iii) poistaa tekijänoikeuksista tai tavaramerkeistä tai muita oikeuksia kuvaavia merkintöjä Taksini-sovelluksesta, tai (iv) kerätä, käyttää, kopioida tai siirtää Taksini-sovelluksesta saamaasi tietoa ilman Router Groupin etukäteistä kirjallista suostumusta.

10 Henkilötietojen käsittely

Router Group käsittelee henkilötietojasi Taksini-sovelluksessa kulloinkin voimassa olevan (www.taksini.fi/tietosuoja) mukaisesti.

11 Muut Taksini-sovelluksen käyttöä koskevat ehdot

Taksini-sovelluksessa on kulloinkin saatavilla olevia kolmansien osapuolten tuottamia ominaisuuksia tai lisäpalveluita (esimerkiksi Checkout Finland Oy:n / Payment Highway Oy:n tuottamat maksupalvelut ja Googlen tuottamat Google Maps -karttapalvelut). Näihin kolmansien tarjoamiin palveluihin sovelletaan kyseisen kolmannen tahon sopimusehtoja. Router Group ei vastaa kolmannen osapuolen palveluista, heidän toimittamasta sisällöstä tai tällaisen sisällön käytöstä aiheutuneesta vahingosta.

Olet vastuussa kaikkien Taksini-sovelluksen käyttöön tarvittavien laitteiden ja välineiden sekä yhteyksien hankkimisesta ja ylläpidosta sekä näihin liittyvistä kustannuksista.

Router Groupilla on oikeus rajoittaa tai estää pääsysi Taksini-sovellukseen turvallisuussyistä tai jos on syytä epäillä Taksini-sovelluksen väärinkäyttöä esimerkiksi Käyttöehtojen rikkomisesta johtuen. Sinulla ei ole oikeutta käyttää Taksini-sovellusta kaupallisiin tarkoituksiin eli periäksesi maksuja kolmansilta osapuolilta Taksini-sovelluksen kautta tekemistäsi tilauksista.

Router Group kehittää Taksini-sovellusta jatkuvasti. Router Groupilla on oikeus muuttaa tai poistaa Taksini-sovelluksesta toiminnallisuuksia ja ominaisuuksia oman harkintansa mukaan. Router Group voi lopettaa Taksini-sovelluksen tarjoamisen pysyvästi tai väliaikaisesti, milloin tahansa. Router Group ei takaa tai lupaa, että Taksini-sovellus on virheetön tai että se toimii keskeytyksettä. Router Group ei vastaa Taksini-sovelluksen käytöstä tai käytön yhteydessä mahdollisesti syntyvästä vahingosta. 

Mikäli haluat antaa Taksini-sovelluksesta palautetta tai ilmaista tyytymättömyytesi Taksini-sovellukseen, otathan yhteyttä Ota yhteyttä (taksini.fi).

12 Muutokset ehtoihin

Router Group pidättää itsellään oikeuden tehdä muutoksia näihin Käyttöehtoihin yhden (1) kuukauden varoitusajalla ilmoittamalla mahdollisista muutoksista Taksini-sovelluksessa. Router Groupilla on kuitenkin aina oikeus muuttaa ehtoja välittömin vaikutuksin laista, asetuksesta tai viranomaispäätöksestä johtuen taikka turvallisuussyistä johtuen.

Mikäli et hyväksy ilmoitettua muutosta Käyttöehtoihin, sinun tulee lopettaa Taksini-sovelluksen käyttö.

13 Sovellettava laki ja riidanratkaisu

Näihin Käyttöehtoihin sovelletaan Suomen lakia lukuun ottamatta sen lainvalintaa koskevia säännöksiä. Käyttöehdoista tai Taksini-sovelluksen käyttämisestä aiheutuvat ja niihin liittyvät riidat pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan sovinnollisesti. Jos sovinto ei kuitenkaan ole mahdollinen, riita ratkaistaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Lisäksi sinulla on oikeus viedä kuluttajansuojalainsäädäntöön perustuva vaatimuksesi kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi tai ratkaistavaksi käräjäoikeudessa, jonka tuomiopiirissä kotipaikkasi tai muu vakituinen asuinpaikkasi on. Mikäli harkitset kuluttajansuojalainsäädäntöön perustuvan vaatimuksesi viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn, on suositeltavaa olla ensin yhteydessä kuluttajaneuvontaan.