Pysy kyydissä

Tilaa Taksini-uutiskirje jättämällä sähköpostiosoitteesi

Käyttöehdot

Lue Taksini-sovelluksen yleiset käyttöehdot.

Aktivoimalla tämän toiminnon sekä rekisteröimällä̈ sovellukseen henkilötietoja, kuten puhelinnumeron ja/tai sähköpostiosoitteen, hyväksyt seuraavat ehdot:1. Palvelu tarjotaan sinulle maksutta henkilökohtaiseen käyttöösi, ja palvelulla voit tilata taksin Taksini-sovelluksen toiminta-alueella, seurata tilauksen etenemistä, tallentaa tietoja omaan käyttäjäprofiiliisi sekä maksaa taksimatkan. Hyödyntääksesi kaikkia ominaisuuksia rekisteröit tietosi ja maksukorttisi palveluun. Tilaamalla taksin Taksini-sovelluksella varmistat saavasi luvallisen taksin, joka on laadukas ja turvallinen. Taksini-sovelluksella tilatun kuljetuksen kuljettajan toimii aina henkilö, jolla on Trafin myöntämä ammattiajolupa. Taksini-sovelluksen tarjoaa Lähitaksi Oy.

Ymmärrät, että käyttämällä sovellusta hyväksyt sen, että tilaukset tehdään lähettämääsi osoitteen perusteella eikä sinulla ole oikeutta korvauksiin, jos tilaus on lähtenyt väärällä osoitteella. Ymmärrät ja hyväksyt sen, että GPS ja kännykän tukiasema / solupaikannukseen perustuva tieto ei anna välttämättä täysin oikeaa osoitetta ja ymmärrät sekä hyväksyt, että sinun on tarkistettava sovelluksen ehdottama osoite jokaisen tilauksen yhteydessä.

Palvelun käyttö edellyttää datayhteyden käyttöä, joka saattaa aiheuttaa käyttäjälle kustannuksia. 

Palveluun rekisteröidyt maksukorttitiedot tallentuvat ainoastaan mobiilimaksujen välittäjän (Payment Highway Oy) järjestelmään, eikä Lähitaksi Oy:llä ole pääsyä asiakkaan maksukorttitietoihin eikä Lähitaksi Oy täten tallenna korttitietoja omiin järjestelmiinsä. Rekisteröityminen ja taksin tilaaminen sovelluksella on ilmaista.

Taksimatkan hinta määräytyy Lähitaksi Oy:n hinnaston mukaisesti (http://www.lahitaksi.fi/hinnasto). Kiinteähintaisissa matkoissa etukäteen sovittu hinta on sitova. Ennen matkan tilaamista sovellus tarkistaa maksukortin voimassaolon ja tekee katevarauksen. Katevaraus puretaan heti kyydin päätyttyä. Matkan hinta veloitetaan asiakkaan maksukortilta (optiona myös maksu autossa) matkan jälkeen, ja kuitti lähetetään asiakkaan sähköpostiosoitteeseen tai vaihtoehtoisesti kuittien hallintasovellukseen. Jos maksukorttiveloitus epäonnistuu, niin lasku matkasta lähetetään asiakkaan sähköpostiosoitteeseen. Lähitaksi Oy veloittaa maksun perimiskulut asiakkaalta. Kuljettajalla on oikeus valita kiinteähintaisella matkalla asiakkaan eduksi parhaaksi katsomansa reitti. Mikäli kiinteähintaisen matkan reitti muuttuu asiakkaan pyynnöstä, on kuljettajalla oikeus periä hinnaston mukainen lisämaksu uuden reitin osalta. Mikäli asiakas on tilannut kiinteähintaisen kuljetuksen ja kuljettaja odottaa asiakasta lähtöosoitteessa tai matkan varrella yli kohtuullisen ajan, on kuljettajalla oikeus periä hinnaston mukainen lisämaksu odotusajasta. 

2. Palvelun toimivuus on riippuvainen siitä, että̈ annat virheettömät ja täsmälliset tiedot sovelluksessa. Lähitaksi ei vastaa palvelun kautta välitetyistä̈ tiedoista eikä takaa tietojen laatua, paikkansapitävyyttä̈ tai saatavuutta. Lähitaksi ei vastaa palvelun käytöstä̈ tai käytön yhteydessä mahdollisesti syntyvästä̈ vahingosta.

3. Vakuutat, että palveluun rekisteröimäsi henkilötiedot ovat omasi tai että sinulla on muutoin toimivalta käyttää̈ rekisteröimiäsi tietoja (esim. valtakirjan perusteella) ja että tiedot ovat paikkansapitävät ja täsmälliset. Luvaton toisen henkilötietojen käyttö̈ voi johtaa rikosilmoituksen tekemiseen sekä lakisääteiseen rikos- ja vahingonkorvausvastuuseen.

4. Taksini-sovelluksen käyttäminen edellyttää, että rekisteröit sähköpostiosoitteesi ja/tai matkapuhelinnumerosi. Näitä tietoja käsitellään Lähitaksin kulloinkin voimassa olevan yksityisyydensuojakäytännön mukaisesti. Lähitaksi Oy on luovuttamiesi henkilötietojen käsittelystä vastaava rekisterinpitäjä. Luovuttamalla tietosi ja hyväksymällä Lähitaksi Oy:n yksityisyydensuojakäytännön annat suostumuksesi sille, että Lähitaksi käsittelee tietojasi yksityisyydensuojakäytännössä kuvatulla tavalla. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ottamalla yhteyttä Lähitaksin tietosuojakäytännössä ilmoitettujen yhteystietojen kautta. Koska Lähitaksin ei ole teknisesti mahdollista toimittaa palvelua ilman sähköpostiosoitettasi tai matkapuhelinnumeroasi, kyseinen toiminto lakkaa toimimasta, jos peruutat suostumuksesi.

5. Olet vastuussa palvelun johdosta mahdollisesti saamastasi käyttäjätunnuksesta ja muiden tietojen käytöstä ja sinun tulee varmistaa, etteivät tietoja käytä muut kuin siihen oikeutetut henkilöt.

6. Mikäli saat virheellisesti ilmoituksia tai muita tietoja, joita ei ole osoitettu sinulle, sinulla on velvollisuus välittömästi poistaa vastaanotetut tiedot sekä ottaa yhteyttä Lähitaksin asiakaspalveluun. Sinulla ei ole oikeutta käyttää tai tallentaa tällaisia tietoja omiin tarkoituksiisi eikä lähettää niitä eteenpäin kolmansille osapuolille.

7. Lähitaksilla on oikeus rajoittaa tai estää pääsysi palveluun turvallisuussyistä tai jos on syytä epäillä palvelun väärinkäyttöä esimerkiksi palvelun ehtojen rikkomisesta johtuen. Palvelun käyttäjän tilaamista, mutta tekemättä jätetyistä taksimatkoista peritään 8€ / turhaan tilattu matka. Taksini -sovelluksen käyttö on kielletty kaupallisessa tarkoituksessa eli käyttäjä ei saa periä maksuja kolmansilta osapuolilta sovelluksella tehdyistä tilauksista.

8. Lähitaksi pidättää itsellään oikeuden tehdä muutoksia tai lisäyksiä näihin käyttöehtoihin yhden (1) kuukauden varoitusajalla. Lähitaksilla on kuitenkin aina oikeus muuttaa ehtoja välittömin vaikutuksin laista, asetuksesta tai viranomaispäätöksestä johtuen taikka turvallisuussyistä. Mikäli et hyväksy ilmoitettua muutosta tai lisäystä ehtoihin, sinulla on velvollisuus rekisteröityä pois palvelusta ja lopettaa palvelun käyttö.


Erikoistoiveita (esim. lemmikkien kuljetus tai turvaistuintarve) sisältävät tilaukset tulee tehdä puhelimitse Lähitaksin tilauskeskukseen (Etelä-Pohjanmaalla Keskustaksin keskukseen). Erityistoiveita ei toistaiseksi pystytä huomioimaan Taksini-sovelluksella tehdyissä tilauksissa.